Laastadmagasinet

Laastad i dag

Laastad & Co. er forhandler av Volvo som er ledende innen sikkerhet og er tidlig ute med de siste nyhetene. Hos oss finner du de siste modellene.

I tillegg har vi til enhver tid et stort utvalg i nyere brukte Volvo. Våre bruktbiler leveres verkstedkontrollert med tilstandsrapport og garanti. Vi tar gjerne din gamle bil i bytte og ordner gunstig finansiering.

Vi har eget service- og skadeverksted og tilbyr tjenester som utleiebil ved skadereparasjon og servicebesøk, og dekkhotell som tar vare på dine dekk. Dette gjør det praktisk for deg å være kunde hos Laastad & Co.

Det startet sommeren 1945

Sommeren 1945 fikk Bjarne Laastad agenturet på Volvo personbil, lastebil og buss.

I den spede begynnelse drev firmaet kun med salg av kjøretøy og deler. Ved påbygg, skader og bygging av busser hadde de avtale med Haugesund Karosserifabrikk. Mekaniske reparasjoner ble utført via firmaet Autoreparasjon.

Etterhvert overtok Laastad & Co. AS Haugesund Karosserifabrikk og Autoreparasjon, og hele virksomhetene ble i 1971 for første gang samlet under ett tak i et flunkende nytt anlegg i Spannaveien.

Tidlig på 80-tallet ble Volvo Norge importør av Renault. Dette førte til at Laastad & Co. begynte å selge det franske merket. Større modellprogram fra Volvo og Renault krevde etterhvert større salgslokaler og i 1994 ble salgshallen utvidet med 800 kvm.

- Og enda litt til…

På sluttet av 90-tallet kom en ny strategi fra Volvo - de ønsket færre enheter, og 18 forhandlere ble redusert til 5. Laastad & Co. stod da ved et veiskille, og valgte å selge lastebilselskapet og konsentrere seg fullt om personbil.

I 2001 ble også Volvo importør av Land Rover. Dette gjorde at Volvo kunne tilby salg og ettermarked av Land Rover på Haugalandet. I 2005 stilte Volvo nye krav til hvordan salgshall, verksted, butikk og kundemottak skulle fremstå. Denne oppgraderingen stod ferdig noen år etterpå. Samtidig ble det gamle lastebilverksted gjort om til Haugalandets mest moderne personbilverksted.

I 2012 besluttet Laastad & Co at de kun skulle fokusere på Volvo. Avtalen med Renault og Land Rover ble avsluttet og Laastad & Co ble det som Volvo omtaler som «Volvo Stand Alone Forhandler».